Sants contra les retallades socials!

Comitè de Sants Contra les Retallades – Assemblea de Barri de Sants
Maig 2011

Amb l’agreujament de la crisi capitalista la classe política havia de triar entre retallar drets socials o benefici empresarial, un cop més les retallades ens afecten als i les mes desafavorides, amb forma de llistes d’espera a la sanitat, reduint efectius, reduint convocatòries al professorat, reduint ajudes i beques, privatitzant encara més els serveis i acomiadant personal. Nosaltres tenim alternativa i per això, des del Comitè  contra les retallades socials,  manifestem:

1) Que les retallades del sector públic i la reducció de les despeses socials, no són sinó una estratègia per a donar més poder i beneficis als qui ja els detenten, i per a carregar a l’esquena dels i les treballadores la sortida de la crisi capitalista. Com es crida a les manifestacions d’aquests dies: “No és una crisi, és un robatori!”.

2) No tolerarem que les patronals privades de la sanitat, representades per l’actual Conseller Boi Ruiz, destrueixin els serveis de salut universals i públics per tal d’incrementar els beneficis del sector privat. La salut no és un negoci, sinó un dret social a defensar per tota la comunitat sanitària, i també pels usuaris. En aquest sentit, volem recolzar totes les mobilitzacions del personal sanitari d’aquestes darreres setmanes, i apel•lar als i les usuàries que ens organitzem i defensem el que és de tothom.

3) Així mateix, a la degradació que la sanitat està vivint amb les retallades del govern de CiU, se li afegeixen els atacs contra l’ensenyament públic, gratuït i universal que ja estaven en marxa des dels governs anteriors, i empitjorades pel govern actual. S’estan precaritzant les condicions laborals dels professionals del sector, i creant un model de gestió privat i autoritari dels centres, que augmentarà les desigualtats entre centres i empitjorarà l’accés a l’educació de les poblacions més desfavorides. El detriment de l’escola pública es dirigeix a privilegiar l’escola privada. Volem recolzar les escoles del barri que estan començant la lluita contra les retallades, com Gayarre, Miquel Bleach i Barrufet, i animem a que tota la comunitat educativa (AMPAs, alumnat i professorat) i veïnat en general s’impliqui en aquesta lluita. Defensem l’escola pública al barri!

4) Altres àmbits del sector públic del barri també estan alerta contra les retallades, com els companys de Parcs i Jardins, que estan penjant pancartes al parc de l’Espanya Industrial en contra dels acomiadaments. En el sector privat també està augmentant la precarització i els acomiadaments, amb l’excusa de la crisi, els empresaris volen augmentar els seu poder i beneficis a costa de la nostra dignitat. També com a conseqüència d’aquesta crisi, constatem com el barri estan augmentant els desnonaments executats per la cobdícia dels bancs i la complicitat de les institucions.

Convidem a tots aquests sectors, de sanitat, l’ensenyament, de parcs, treballadores en precari, famílies desnonades, etc, a organitzar-nos junts amb tot el veïnat del barri per a recolzar-nos entre nosaltres, i crear un front comú que aturi aquesta ofensiva capitalista a tots els nivells.

5) Aquesta situació ens ha de donar forces per aturar les retallades, i a més per a replantejar-nos el model de barri que volem. En aquest sentit, gràcies a la lluita de Can Vies per defensar un espai autogestionat veiem com es pot parar els peus a l’avarícia capitalista de mercantilitzar l’espai públic i la societat. També la lluita per la Lleialtat Santsenca ens indica que si la comunitat pot lluitar i gestionar equipaments públics, també sabrem defensar i participar en els serveis socials. Finalment, la lluita per Can Batlló, demostra que quan els polítics estan al servei del gran capital immobiliari, és l’organització, l’empoderament veïnal i l’acció col•lectiva la que ens donarà el que necessitem. Si els rics ens retallen drets socials, nosaltres els retallarem les propietats!

Sabem que podem fer-ho, ara cal passar a l’acció. És lluitant com aconseguirem recuperar els nostres drets. Mobilitzem-nos juntes contra les retallades socials, sortim al carrer!

Us convidem a incorporar-vos al Comitè de Sants contra les retallades, el primer i tercer dimecres de cada mes al Centre Social de Sants.

Si sumem forces… juntes ho podem tot!

Sants
Maig 2011
www.abs.sants.org

 

PRÒXIMES CONVOCATÒRIES:

Dissabte 14 a les 11h, Pl. Urquinaona/Catalunya: manifestació contra les retallades.

Diumenge 15 a les 18h, Pl. Catalunya, Democràcia Real Ja!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.