Manifest de Sants contra la repressió

Des de l’Assemblea de l’Acampada de Sants, davant dels greus esdeveniments del divendres 27 de maig del 2011 a l’Acampada de Plaça de Catalunya, volem manifestar públicament el següents punts:

• Denunciem enèrgicament l’actuació policial, que Interior anomenà perillosament “neteja” i que no fou sinó un atac a la llibertat d’expressió dels i les acampadades de Catalunya. Va ser una acció desmesurada, extremadament violenta, que afectà als drets socials dels i les acampades i posà en perill la salut de centenars de persones. Rebutgem la via policial com a solució per a encarar, des dels poders públics, les propostes socials per a sortir de la crisi política i econòmica en que ens trobem.

• Ens sumem, com a Assemblea de Sants, als milers de signatures que s’han recollit demanant la dimissió del responsable polític de dita actuació: el Conseller d’Interior Felip Puig. Volem manifestar, a més, que ens sembla doblement vergonyosa la seva legitimació de la brutalitat policial utilitzant la mentida i la difamació. Les persones ferides durant les càrregues policials supera el centenar, i les xarxes socials van plenes d’imatges de la violència amb que els Mossos d’Esquadra van agredir a les persones que mostraven la seva indignació de forma pacifica. No hi ha excuses que emparin la brutalitat policial. Per tant, exigim responsabilitats polítiques i depuració dels membres dels Mossos que van actuar de forma arbitrària i lesiva dels drets i la integritat de les persones.

• Finalment, volem manifestar la nostra INDIGNACIÓ pel fet que, després de reprimir a les persones que lluiten en contra de les retallades socials, el cos de funcionaris de policia tingui la poca vergonya de concentrar-se avui davant del Parlament de Catalunya per reclamar que no se’ls retalli el sou. Per contra, considerem que, si hi ha d’haver algun tipus de funcionariat que hagi de patir retallades, que siguin precisament el de policia i els càrrecs polítics, en favor de sectors com la Salut i l’Educació que si que són de vital importància pel benestar i cohesió de tota la població.

En aquests dies hem perdut la por, i ara estem aprenent a autoorganitzar-nos per a crear una nova societat. Que la indignació segueixi creixent, que segueixin les assemblees de Plaça de Catalunya i que s’extenguin a barris, pobles, centres de treball i centres educatius.

Per molt que intentin desallotjar les places, hi ha solidaritats que ja no podran trencar. Si ens toquen a una, ens toquen a totes!

Solidaritat amb les Acampades d’arreu!
Solidaritat amb les represaliades de Paris!
Solidaritat amb totes les resistents de la Plaça de Catalunya!
Mai més un món sense nosaltres!
Juntes ho podem tot!

Sants, dilluns 30 de maig del 2011

autor fotografia Albert Garcia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.