Descarrega’t el llibre de l’ABS!

Per a conèixer més sobre l’Assemblea de Barri de Sants, pots descarregar-te el llibre que vàrem publicar el 2008 sobre la trajectòria dels recents moviments socials de Sants:

[Notícia explicativa a La Burxa 119]

Més de 10 anys revolucionant el barri
L’Assemblea de Barri de Sants (ABS) va néixer fa més de 10 anys, íntimament vinculada als centres socials autogestionats i okupats que vertebraven el moviment juvenil de Sants. Els grups que dinamitzaven els espais okupats de l’Hamsa, Can Vies o La Morada (amb tímides aproximacions de la gent del Casal Independentista) van entendre la necessitat d’un espai polític comú on compartir les experiències que es vivien en la nova realitat política del barri. Així, entre els anys 1997 i 1998 nasqué, sense gaires pretensions, el que es denominà Assemblea de Barri.
En aquells anys, les activitats que ocupaven el temps dels activistes eren les tasques relacionades amb la gestió dels centres socials i de les activitats i xerrades que s’hi desenvolupaven.
L’ABS (Assemblea de Barri de Sants) servia per coordinar campanyes i mobilitzacions vinculades amb l’okupació. Complementàriament, diferents línies de treball van començar a enriquir
el seu bagatge polític, com ara LA BURXA o la lluita contra les ETT. Les successives festes alternatives suposaren una oportunitat per traçar complicitats entre les lluites del barri.
L’estiu del 1999, l’acte central de festes fou una assemblea entorn de l’especulació. S’hi convidà membres del Centre Social i de la Comissió de Veïns/es de la Bordeta. D’allà sorgiren manifestos comuns sobre la recuperació de solars per a ús social, que s’enviaren al Districte, i l’establiment de col·laboracions permanents amb LA BURXA. També va ser el primer any que la Festa Major Alternativa convocava actes en favor del Correllengua. Al llarg dels anys 2000 i 2001, el barri vivia un creixent formigueig associatiu que transformà l’ABS. Inicià un procés de reflexió i d’actualització del projecte a la nova realitat: la confluència de sensibilitats i generacions diferents però amb maneres de fer similars.
Els centenars de milers de persones que a Barcelona sortien contra l’Europa del capital i la guerra tenien el seu reflex al barri, en una ABS que ja no era patrimoni exclusiu dels centres socials okupats i que cada vegada més era un espai on els veïns podíem discutir «sobre el barri que volem». Cada vegada més, s’ampliava l’espai polític i millorava la quantitat i qualitat dels espais vinculats a l’Assemblea.
L’altre mapa de Sants plasmava gràficament com l’ABS s’ha estès i diversificat, teixint complicitats i recuperant, cada vegada més, diferents aspectes de la vida quotidiana de la gestió burocràtica.

L’ABS celebra el seu aniversari a les Cotxeres
Amb motiu del seu 10è aniversari, l’Assemblea de Barri de Sants (ABS) organitzà el 25 de maig una jornada d’intercanvi de la xarxa de col·lectius que treballen la transformació social des de realitats de base i local. Sota el nom de «Revoluciont el(s) barri(s)», a les Cotxeres de Sants s’hi exposà la feina quotidiana de l’ecosistema polític del barri.
La jornada estigué marcada per la pluja, que impedí assolir un dels objectius: que el veïnat pogués conèixer les diferents lluites i alternatives de Sants.
Tanmateix, va ser un dia per a la trobada, el coneixent mutu i la convivència entre aquestes realitats. Les cooperatives de consum van mostrar la seva tasca d’apropament entre productors i consumidors de productes ecològics.

[i la notícia i fotos de la seva presentació, de www.el3.org]

25/05/2008
L’Assemblea de Barri convida als col·lectius de Sants en el seu desè aniversari

L’Assemblea de Barri ha reunit aquest diumenge a les Cotxeres de Sants diversos col·lectius dels nostres barris per fer un intercanvi d’experiències. “En motiu de la celebració dels 10 anys de l’Assemblea de Barri de Sants volem intentar treure a la llum les experiències que s’han produït al voltant de l’assemblea de barri”, explica Ivan Miró, membre de l’assemblea. En la trobada també s’ha presentat el llibre “Revolucionant els barris” que s’acaba de publicar i relata la història de l’Assemblea de Barri de Sants.

trobadacolectiusdesantsmaigde2008-03

La idea és fer un relat sobre els deu anys de l’assemblea que comencen sobretot amb les ocupacions dels anys noranta i va en paral·lel a l’evolució política de la ciutat i del país”, comenta Miró. El llibre a més recull les experiències de diverses entitats que conformen el teixit social i associatiu de Sants.
La trobada d’aquest diumenge ha estat oberta a totes les entitats que volien explicar i compartir les seves experiències, segons diu l’Ivan Miró. “Volem que es vegi la vitalitat associativa del barri i sobretot aquella més compromesa i combativa”, diu. En la trobada, a més de presentar el llibre, també s’ha fet un mercat d’intercanvi sense diners: “És una experiència on no només s’intercanvien coses sinó que es traça relació social i complicitat”, comenta Miró. També s’ha fet un dinar solidari i una trobada amb la Plataforma de la Barceloneta i de Nou Barris. “Creiem que es important treballar a nivell local i crear una altra societat al barri amb més sentit de compromís i de justícia social, però també és important obrir-nos a aprendre d’altres experiències i que aprenguin de nosaltres”, explica Ivan Miró.

trobadacolectiusdesantsmaigde2008-02

El Sants políticament incorrecte, notícia del Punt Diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.