L’Assemblea de Barri de Sants: autoorganització al barri!

L’ABS, espai de confluència dels moviments socials de Sants, va néixer el 1997, sobretot vinculada al moviment de les okupacions. En la darrera dècada s’ha anat obrint i reformulant per a coordinar més lluites socials i altres alternatives comunitàries.

Qui ens apleguem a l’ABS apostem per construir-la – des de la singularitat de cadascú – com a referent de democràcia directa local. Davant la crisi de representació i els bloquejos partidistes de la democràcia institucional, amb la participació assembleària cerquem crear autoorganització col•lectiva i autonomia social a nivell local i comunitari.

Aquesta reapropiació de la política s’ha dut a terme, fins ara, en l’àmbit comunicatiu, en el cultural, en el suport mutu, així com acompanyant lluites de caràcter anticapitalista, finançant projectes comunitaris i exercint tasques de solidaritat per a afrontar la gestió repressiva del conflicte social.

L’altre mapa de Sants

En els darrers temps, al barri han nascut iniciatives que se sumen a les associacions de veïns i veïnes, als centres socials okupats o als casals independentistes que conformaven l’incipient ecosistema associatiu de les altres formes de fer política. Ateneus llibertaris, cooperatives de treball i de consum, xarxes d’intercanvi, iniciatives culturals i educatives, han enriquit la vida local i configuren una xarxa d’autogestió política, econòmica i social a què volem donar suport.

Aquest altre mapa de Sants és la realitat palpable i quotidiana d’una altra societat emergent: la seva fortalesa, multiplicació i coordinació és bàsica per a encarar una transformació de la societat basada en la redistribució justa del poder i la riquesa.

Una de les tasques principals de l’ABS és socialitzar un imaginari comú que serveixi per a reforçar aquestes iniciatives i les seves interrelacions, així com cercar confluències amb experiències similars d’àmbit local. T’hi sumes?


PROJECTES IMPULSATS PER L’ABS:

La Burxa: periòdic de comunicació popular dels barris de Sants. 4.000 exemplars gratuïts i mensuals. www.barrisants.org/laburxa

Barrisants.org: portal virtual d’informació local. www.barrisants.org

Sants TV: portal televisiu amb documentals d’interès social. www.sants.tv

SantsOnaLliure: ràdio per internet, lliure i comunitària. www.santsonalliure.org

Punt d’Informació Laboral: assessorament gratuït per a treballadores. Cada dilluns, de 19 a 20 hores, al Centre Social de Sants.

Divendres Faràndula: programació estable d’arts escèniques al barri. www.divendresfarandula.org

Festa Major Alternativa de Sants: cada agost des de 1995, una setmana de festes i activitats, recuperant els carrers per a la cultura lliure i popular. http://festamajordesants.net

Guifisants.net: connexió a Sants a la xarxa lliure guifi.net. http://guifisants.net/

EN L’ACTUALITAT, L’ABS INTERVÉ EN…

Campanya per a recuperar els terrenys de Can Batlló per a usos veïnals. http://canbatllo.bordeta.org/

Campanya per a recuperar La Lleialtat Santsenca, l’antiga cooperativa del carrer Olzinelles, com a centre de recursos cooperatius, veïnals i de cultura popular. http://lleialtat.wordpress.com/

Denúncia i intervenció en casos de mobbing immobiliari a partir de la Plataforma de les Vies http://www.plataformavies.org/

Campanya Que la crisi la paguin els rics.

MÉS INFORMACIÓ:

correu electrònic: assembleabarrisants@gmail.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.