Benvinguts i benvingudes!

Assemblea de barri de SantsAquí teniu el blog de l’Assemblea de Barri de Sants on us anirem informant de l’actualitat de la nostra assemblea i de les activitats que fem.

SOBRE L’ASSEMBLEA DE BARRI DE SANTS

A l’ABS hi conflueixen els moviments socials del barri de Sants. Nascuda el 1997, aleshores sobretot vinculada al moviment de les okupacions, en aquesta dècada s’ha anat eixamplant i reformulant per tal de coordinar lluites socials i projectes comunitaris.

La gent que s’hi aplega aposta per a construir-la com a referent de democràcia directa local, dinamitzant fórmules de participació assembleàries que superin la crisi de representació de les tradicionals formes d’organització política. Així, front els bloquejos partidistes de la democràcia institucional, des de l’ABS es cerca reforçar l’autoorganització col•lectiva i construir autonomia social.

Aquesta reapropiació de la política s’ha recolzat l’àmbit comunicatiu (La Burxa, Barrisants.org, Santsonalliure) i en el cultural (Festa Major Alternativa, La Faràndula), així com acompanyant lluites de caràcter anticapitalista -tant locals com d’àmbit metropolità i català- i exercint tasques de solidaritat per a afrontar la gestió repressiva del conflicte social.

En aquests anys, al barri han nascut iniciatives que se sumen a les associacions de veïns i veïnes, als centres socials okupats o als casals independentistes que conformaven l’incipient ecosistema associatiu de les altres formes de fer política. Ateneus llibertaris, cooperatives de treball i de consum, nous projectes econòmics o culturals, han enriquit la vida local. Aquest altre mapa de Sants, són la realitat palpable i quotidiana d’una altra societat emergent, i la seva fortalesa, multiplicació i coordinació és bàsica per a encarar la transformació global de la societat. Una de les tasques de l’ABS és socialitzar un imaginari comú que serveixi per a reforçar aquestes iniciatives i les seves interrelacions.

Per a contactar amb l’ABS ho podeu fer a través del següent correu electrònic:
assembleabarrisants@gmail.com
O el segon dijous de cada mes al Centre Social de Sants, c/Olzinelles, 30.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.