Festa Major Alternativa de Sants 2010

Arriba l’autogestió al Parc de l’Espanya Industrial!

Els moviments socials santsencs aconsegueixen el Parc després d’anys d’accions i mobilitzacions populars, i sobretot gràcies a la solidaritat de tot un barri i de moviments socials d’arreu!

Un agraïment a tot el veïnat que ha recolzat l’Assemblea de Barri de Sants durant aquests snys de reivindicació!

Una invitació a que tothom participi de la Festa Alternativa, i que assagem l’autogestió per a aplicar-la al conjunt del barri!

Bona Festa Major! Visca la lluita social i l’autogestió popular!

Comunicat

Com cada any, i enguany ja en fa 16, el proper agost celebrarem la Festa Major Alternativa de Sants. Al llarg d’una setmana, l’ Assemblea de Barri de Sants ens reapropiem del carrer, obrim un espai de treball col·lectiu, i visualitzem els projectes que la composen.

Enguany, tenim un motiu més per celebrar a la festa major. Per fi, després d’anys de nomadisme reivindicatiu per diferents espais del barri, esperant una ubicació definitiva de les FMAS, finalment hem aconseguit l’Espanya Industrial com espai de festes. Volem en aquest punt agrair a tots aquells carrers i entitats que ens han donat suport en aquesta llarga lluita. Volem també viure aquest fet com una nova victòria popular al nostre barri, i més encara quan recordem que el mateix parc ja va ser l’escenari d’un dels grans conflictes i victòries populars al llarg dels 80, quan es va aconseguir el Parc i el seu verd total pels usos del veïnat. Ens agrada poder recordar aquella frase que ens diu que la única lluita que es perd és la que s’abandona.

Són aquestes victòries les que, lluny de portar-nos a la complaença, ens esperonen a seguir lluitant dia a dia. Ja sigui inaugurant una Ràdio Lliure o enriquint la Burxa, o reivindicant la recuperació de la Lleialtat Santsenca (antic Bahia al carrer Olzinelles) com a espai veïnal, cultural i cooperatiu o reclamant Can Batlló, per satisfer les necessitats del veïnat. Però no tot és mirar endavant, sinó que també volem la victòria podent conservar Can Vies, el centre social autogestionat que fa uns pocs mesos celebrava el seu tretzè aniversari i que avui TMB torna a amenaçar amb una demanda.

I totes aquestes experiències ens han de permetre seguint construint alternatives de vida, d’oci, de treball o de consum allà on vivim, permetent assajar iniciatives o practicant lluites contra aquelles persones, administracions o empreses responsables  d’aquesta crisi que estem vivint, que implica precarització per molts i acumulació de riquesa i impunitat per ben pocs.

Per tot aquests motius volem fer de les FMAS un espai de difusió i de participació en totes aquestes lluites, volem fer sortir al carrer les nostres iniciatives, volem construir un present i un futur més digne, autogestionari i popular.

Programació:

http://www.festamajordesants.net

cartell_quinkallablog

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.