Siguem força col·lectiva!

Per Assemblea de Barri de Sants

Avui, tothom assumeix el descrèdit de la política. Ho expressen les ganyotes i esbufecs de la gent quan surten els polítics a la televisió o als diaris, cansada d’unes inacabables i ritualitzades picabaralles partidistes. Ho verifiquen cíclicament i de forma objectiva els baixos índexs de participació electoral. Ho assumeixen, fins i tot, com si fos un mantra resignat, els propis actors de la política institucional: la «desafecció». Sembla doncs pertinent parlar d’una crisi de la política representativa, de la incapacitat dels partits polítics de recollir la complexitat social, del seu esgotament alhora de proposar formules engrescadores d’implicació del social en els afers col·lectius.

A la vegada, la crisi econòmica hauria d’exigir, ens sembla, unes respostes socials que fessin front a aquesta enèsima apretada de cargols que ens imposa el capitalisme. No obstant, ni els partits polítics són capaços de mobilitzar la població per a fer front a la crisi, ni sorgeixen –des del si del teixit social- lluites col·lectives àmplies que prefigurin una altra forma d’organitzar l’economia, la política, la societat. Què podem fer?

Des de fa més de deu anys, intentem donar petites respostes a aquest tipus de qüestions, amb l’aposta de construir un espai de participació local a nivell de barri: l’Assemblea de Barri de Sants (ABS). Amb unes altres formes de fer política, o amb unes altres maneres de viure el barri, amb el somni d’un espai comú, i amb la construcció d’espais per als somnis comuns.

Desafecció? Crisi?
Unim-nos per a lluitar i crear alternatives, fem de les nostres solituds
una força col·lectiva!

Publicat a la Burxa núm 138, març 2010: http://www.barrisants.org/laburxa)

cartells habitatge ABS_blog

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.